Κωνσταντίνος Λυντέρης

1402202102

Ο Κωνσταντίνος Λυντέρης είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, μουσικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε και τον κύκλο της μαθητείας του σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος). Στα χρόνια των σπουδών του συμμετείχε στην εκπόνηση ερευνών και εκδήλωσε περισσότερο ενδιαφέρον στον τομέα της ψυχολογίας , της γλώσσας και της μουσικής. Συμμετείχε στην πανεπιστημιακή ομάδα μπάσκετ, σε μουσικά σύνολα ως μουσικός και τραγουδιστής και ως συνεκδότης στο λογοτεχνικό περιοδικό ‘’ΕΝΩΣΗ’’. Αφού ολοκλήρωσε τις τετραετείς σπουδές του διορίστηκε σε ιδιωτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό αναλαμβάνοντας το τμήμα του νηπιαγωγείου και την επομένη χρονιά με επιλογή του το τμήμα του προ–προνηπίου.

Το 1999 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Όλγα Λιόντη τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μελωδίες της Πλώρης .

Εξ αρχής , παράλληλα με τα διευθυντικά του καθήκοντα ανέλαβε το τμήμα του νηπιαγωγείου, αλλά και τη μουσική αγωγή σε όλα τα τμήματα του σχολείου, όπου εισήγαγε νέες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας , με σκοπό να αγαπήσουν πραγματικά τα παιδιά τη μουσική και να τη βιώσουν ως μια καθημερινή τους δραστηριότητα. Έκτοτε δεκάδες απόφοιτοι μαθητές του ασχολούνται με τη μουσική και αναδεικνύονται ταλέντα συνεχίζοντας φυσικά στα ωδεία και τις πιο παραδοσιακές διδασκαλίες μουσικής.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του σχολείου , αντιλαμβάνονται με την Όλγα Λιόντη τις εξαιρετικές ικανότητες των μαθητών τους να αφομοιώνουν γνώσεις, κείμενα και συμπεριφορές καθώς και τη μίμηση κινήσεων και προσπαθεί να τις αξιοποιήσει μέσω της θεατρικής αγωγής. Εμπνέεται από τα παιδιά και τα εμπιστεύεται ότι μπορούν να εργαστούν συλλογικά και να φέρουν εις πέρας μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση , με κείμενα, κίνηση, χορογραφίες και τραγούδι. Αρχικώς επιχειρεί διασκευές γνωστών έργων (Οδύσσεια, Ο κατά φαντασίαν Ασθενής, η θεία από το Σικάγο, ο μπακαλόγατος, μια τρελή τρελή οικογένεια, Πολίτικη Κουζίνα, Γάμος αλά ελληνικά , Ένα παιδί μετράει τα άστρα), με παραστάσεις που γνωρίζουν πρωτοφανή επιτυχία. Συνεχίζει γράφοντας δικά του θεατρικά προσαρμοσμένα στους χαρακτήρες των παιδιών (ο γαμπρός της Πλάκας, Ήταν κάποτε μια κόρη, Η Μεγαλύτερη ευτυχία, Το άλλο μισό, Όλα τα φύλλα της Ροδιάς, Με το φως της Αυγής, Το μονοπάτι του ονείρου ,Νόστος) Στα έργα του υπάρχουν ρόλοι για όλα τα παιδιά που φοιτούν στις Μελωδίες της Πλώρης και τα παιδιά δε διστάζουν να δείξουν το αστείρευτο ταλέντο τους.

Ο Κωνσταντίνος Λυντέρης υπογράφει σχεδόν όλα τα κείμενα και τις ανακοινώσεις του σχολείου. Συνεργάζεται με τις παιδαγωγούς των τμημάτων για την θεματολογία και την εκπόνηση των προγραμμάτων τους. Γνωρίζει σε βάθος όλα τα παιδιά και τις οικογένειες και παρέχει συμβουλευτική.

Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες, επιμορφωτικά σεμινάρια και γενικώς δεν σταματά να επικαιροποιεί τις γνώσεις του στο αντικείμενο.

Μαζί με την Όλγα Λιόντη είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία των μαθητών για το Δημοτικό σχολείο και εντάσσουν ποικίλες δραστηριότητες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές. Λατρεύει τη μουσική , το μπάσκετ, την κολύμβηση , το θέατρο , αλλά πολύ περισσότερο… τα παιδιά!

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Λιόντη κι έχουν δύο παιδιά.

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου, 2023
© 2023 Μελωδίες της Πλώρης - Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής - Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο. Powered by web-doctor.gr - All Rights Reserved.