Όλγα Λιόντη

1402202101

Η Όλγα Λιόντη είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πρέβεζα. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος ) . Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1996 και αμέσως μετέβη στην Αθήνα και διορίστηκε σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό, ως νηπιαγωγός, περνώντας από τα τμήματα του προπρονηπίου, του προνηπίου και του νηπιαγωγείου. Από τα χρόνια των σπουδών της έδειξε το πολύπλευρο ταλέντο της στην ψυχοκινητική και φυσική αγωγή, το κουκλοθέατρο και τις δραματοποιήσεις και ακόμη περισσότερο στα εικαστικά, όπου έλαβε πολλές διακρίσεις και προτάσεις συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο. Συμμετείχε σε πολλές ερευνητικές ομάδες παιδαγωγικού ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

Προκειμένου να βρίσκεται στην καρδιά του επιστημονικού αντικειμένου της , δηλαδή τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αρνήθηκε επανειλημμένες προτάσεις ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας. Το 1999 ίδρυσε μαζί με τον Κωνσταντίνο Λυντέρη τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μελωδίες της Πλώρης και αναλαμβάνει σταθερά το τμήμα του προνηπίου μέχρι σήμερα, πραγματοποιώντας όμως δραστηριότητες , θεατρικής αγωγής , εικαστικών, γλώσσας, μυθολογίας, φυσικών επιστημών και στο τμήμα του νηπιαγωγείου . Στο νέο σχολείο που ολοκληρώθηκε το 2008 υπογράφει τη συνολική αισθητική και διακόσμηση , καθώς εκτίθενται διάσπαρτα σε όλους τους χώρους του εικαστικές τρισδιάστατες δημιουργίες της με ποικίλα υλικά, αλλά και προτάσεις της . Η ζεστασιά του χώρου αντανακλάται από την ίδια , τις ευαισθησίες και τη δημιουργικότητά της. Συνυπογράφει επίσης τη σκηνοθεσία των μεγάλων θεατρικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, εμπνέεται χορογραφίες και σκηνικά. Δεν έχει σταματήσει να επιμορφώνεται, να επικαιροποιεί τις γνώσεις της και να συμμετέχει σε σεμινάρια και συνέδρια που άπτονται του αντικειμένου.

Μοιράζει την αγάπη της προς τα παιδιά απλόχερα και είναι για τα παιδιά όλων των τμημάτων μια μεγάλη αγκαλιά.

Στα γενικότερα ενδιαφέροντά της είναι ο χορός, με συμμετοχή σε πολλές χορευτικές ομάδες, η γυμναστική, το θέατρο , τα εικαστικά ,η λογοτεχνία και τα ταξίδια.

Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λυντέρη και έχει 2 παιδιά.

Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου, 2022
© 2022 Μελωδίες της Πλώρης - Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής - Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο. Powered by web-doctor.gr - All Rights Reserved.