Χρύσα Κωνσταντίνος

Η επιλογή σταθμού όπως και σχολείου στη συνέχεια είναι μία επιλογή που απασχολεί πολύ όλους τους γονείς. Ειδικά όμως για αυτές τις πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης που τα βρεφάκια βρίσκονται για πρώτη φορά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από το πρώτο, οικείο, προστατευμένο και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που έχουν συνηθίσει ο κάθε γονιός θέλει για το παιδί του να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο σε ένα χώρο όμορφο και με ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευθείς. Εμείς λοιπόν όλα τα παραπάνω τα βρήκαμε στις Μελωδίες της Πλώρης και νιώθουμε τυχεροί, όχι μόνο στην αρχή όταν κάναμε την επιλογή του σταθμού αλλά και κάθε χρόνο που ολοκληρωνόταν ο κάθε κύκλος, επιβεβαιωνόμασταν για αυτή την αρχική επιλογή. Οι λόγοι πολλοί:

  • Οι άνθρωποι (Όλοι τους με γνώση, εμπειρία, αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουν)
  • Τα δρώμενα (Πολύ μελετημένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε Τμήματος αλλά και στους στόχους του κάθε παιδιού μεμονωμένα μέσα από δεκάδες δραστηριότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα και τα ενδιαφέροντα των παιδιών)
  • Το σύστημα (Τα παιδιά το χρειάζονται. Οι Μελωδίες το γνωρίζουν καλά και το υλοποιούν με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να τα κάνουν όλα τόσο φυσικά από μικροαρμοδιότητες μέχρι και μεγαλύτερα επιτεύγματα όπως ανάγνωση, γραφή και πράξεις)
  • Τα διαλείμματα στην αυλή ( ε και λίγο παραπάνω θα τα θέλαμε…Αυτό ωστόσο το μεγάλο είναι αυτό που τα παιδιά μας αναπολούν περισσότερο)
  • Η σύνθεση της ομάδας (Ενωμένη και πολυαγαπημένη. Το κάθε μέλος έχει το χώρο του και όλα μαζί απαρτίζουν ένα σύνολο πολύ εναρμονισμένο)
  • Τα θεατρικά παιχνίδια και η παράσταση στο τέλος της χρονιάς (Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας. Η καλύτερη ευκαιρία να μάθουν, να γελάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εκτεθούν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να γίνουν ένα)

@ Μελωδίες: Σας ευχαριστούμε όλους πολύ!

@ Γονείς: Απολαύστε το ταξίδι μαζί τους είναι το πρώτο τους και είναι σημαντικό να είστε όλοι μαζί σε αυτό παιδιά-γονείς-νηπιαγωγοί!

Ευχόμαστε να είναι και για σας το ίδιο μαγικό!

Με τιμή, Οικογένεια Βρούζη-Στεριάδη

Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
© 2024 Μελωδίες της Πλώρης - Κέντρο Βρεφονηπιακής Αγωγής - Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο. Powered by web-doctor.gr - All Rights Reserved.